6 Nisan 2013 Cumartesi

9. ÜKG Blog Turu: Tatlı Bela - Jamie McGuire


ÜKG'nin 9. blog tur kitabı Yabancı Yayınları'ndan çıkan ve çok konuşulan Tatlı Bela. Yani bu turda kitap hakkında pek çok yorum, tanıtım okuma şansına sahip olabileceksiniz.

Tur takvimi;

04.04 | Kitab-ı Sevda - Ön Okuma + Tatlı Bela Öncesi, Sonrası ve O An
05.04 | Kağıt Kız - Kitap Yorumu + Bad Boy Olmanın Altın Kuralları
05.04 | Kitap Esintisi - Kitap Yorumu
06.04 | Yorumbaz - Kitap Yorumu + Buradan Bir Bad Boy Geçti!
06.04 | Kitap Hayvanı'nın Günlüğü - Kitap Yorumu + Soundtrack
07.04 | Zimlicious - Yazar ile Röportaj
07.04 | Romancekolik - Kitap Yorumu


Tanıtım:


Tür: Yeni Yetişkin,  Romans
Yayıncı: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 424
Orijinal Ad: Beautiful Disaster
Orijinal Dil: İngilizce 
Çeviren: Boran Evren



Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor. İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi? Tatlı Bela sadece bir “bestseller” değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.








Yorum:

Jamie McGuire'in Goodreads'de 4.25 puanlı, çok konuşulan, ya sevilen ya nefret edilen kitabı Tatlı Bela/Beautiful Disaster son dönemin yükselen türü "new adult" yani yeni yetişkin kategorisinde yer alıyor. New Adult, young adult/genç yetişkin romanlarının aksine biraz daha olgun kesime, üniversite yaşlarındaki gençlere hitap ediyor. Bu türün romans kitaplarında cinsel içerik ve küfürlü dil young adult'a göre daha fazla, ancak yetişkin kitaplarına göre daha az oluyor.

Türünü biraz olsun tanıttıktan sonra Tatlı Bela ile ilgili düşüncelerimi söyleyebilirim şimdi herhalde.

Kitabın kadın kahramanı ve anlatıcısı Abby (Abigail) Abernathy. Abby, Eastern Üniversite'sinde birinci sınıf öğrencisi. Kitap, Abby ve arkadaşı America'nın, America'nın erkek arkadaşı Shepley'in kuzeni Travis Maddox'un da dövüşçü olarak katıldığı, gizli dövüşlerden birine gitmesiyle başlıyor. Travis "Kuduz İt/Mad Dog" Maddox de Abby ile aynı üniversitede okuyan ve okulun baş belası serserisi olarak tanınan, çapkın, über yakışıklı, seksi, kaslı, dövmeli, ukala bir delikanlı. Boş zamanlarını para kazanmak için dövüşerek ve önüne gelen kızla yatıp sigara içerek geçirmekten hoşlanıyor.

İşte Abby, Travis'le bu dövüş sırasında tanışıyor. İlk başlarda ona ilgisiz kalsa da Travis ile konuşmaya başladığı andan itibaren işler onun için değişiveriyor.

Aslında Abby'nin istediği son şey hayatında Travis gibi biri. Çünkü onun geçmişte kalmasını istediği bir yaşam bu. Abby Eastern'e bile bu yaşamdan kaçmak için geldi. Ne var ki, Travis ona diğer kızlara davrandığı gibi sadece yatılacak bir nesneymiş gibi davranmıyor. İlk andan itibaren kıza kimseye olmadığı kadar yakın davranıp, en iyi arkadaşı gibi muamele ediyor. Eh, doğal olarak bizim Abby uzak durması gerektiğini adı gibi bildiği bu çocuktan iyice etkilenmeye başlıyor. Tabii bunu ne kendine ne de karşı tarafa fark ettirmemekte ısrarcı.

İkili arasındaki çekim giderek artıyor sayfalar ilerledikçe ancak buna paralel olarak, Abby'e bağlanmaya ve onunla daha çok zaman geçirmeye başladıkça Travis'in dengesiz tavırları da artıyor. Yine de Travis'in değişimi sadece kötü yönde değil, Abby için nelerden fedakârlık etmeye başladığını, kendinde neleri değiştirmeye çalıştığını birebir görüyor ve hissediyoruz.


 Tahmin edeceğiniz üzere sadece Abby'nin değil, Travis'in de geçmişi ile ilgili sorunları var. Fakat açıkçası bunun çok daha derin, etkileyici bir şey olmasını beklerdim. Zaten Travis'ten beklediğim kötü çocuk tavırları da aşırı değildi. (Ki bu iyi mi yoksa kötü bir şey mi bilemiyorum.) Abby kararsızlığı ve fevri tavırları ile kitap boyunca beni çılgına çevirirken, asıl dengesiz olmasını beklediğim Travis tatlı mı tatlı, âşık çocuk hâlleriyle gözüme girdi.

Kitabı okumak hakikaten eğlenceli. Hiç sıkılmıyorsunuz. Dediğim gibi, çoğu yerde karakterlerin gelgitleri beni sinirlendirdi. Bana da gelgitli duygular yaşattı. Çevirisi ise fena değildi. Bazı yerlerde kullanılan kelimeler, örneğin "yatarkoltuk" ya da "ağabey" yerine "ağbi" yazılması özellikle dikkatimi çekti. Tabii bizim okuduğum ARC versiyonuydu, baskıya gitmeden düzeltilmiş olabilir bu hatalar.

Abby ile Travis'in iniş çıkışı bol ilişkisi sinir bozucu olduğu kadar bazı zamanlar çok sevimli de olabiliyordu. Kısaca Tatlı Bela'yı sevdim. Zaten new adult kitaplarını seviyorum. Sadece Abby bu kadar katır inatlı olmasaydı daha fazla sevebilirim sanırdım.



.GIF'lerle Tatlı Bela okuma serüvenim:

Başlarda "arkadaş" takılırlarken:


Travis The Rolling Stones'un I Can Get No Satisfaction'unu söylerken:


Abby sinir bozucu tavırlarıyla ömrümden ömür götürürken:


Yine Abby, Travis'e yapmadığını bırakmazken:


Son olarak her ikisi de mallığın sınırını zorlarken (çok fena bitchslaplemek istedim, öyle böyle değil) :



Puan: 4




Bu da hayallerimin Travis'i. Okurken sürekli bu arkadaş olarak canlandırıyordum Travis'i gözümde. Ama bu .gifset'i görünce iyice ısındım! Adını merak ettiğinizi çok iyi biliyorum canım. Matt Lanter. Rica ederim.





Soundtrack:

Jamie McGuire'nin Tatlı Bela için özel olarak şarkıları aşağıdan dinleyebilirsiniz. Ben bu soundtrackı çok sevdim.




Ve Çekiliş!
  • Tüm bloglardaki Rafflecopter uygulaması aynıdır. Tek bir blogtan giriş yapmanız yeterlidir.
  • Çekiliş bir hafta sürecek, 11 Nisan Perşembe günü sona erecek ve sonuçlar da aynı gün içinde açıklanacaktır.
  • Kazananlar 2 gün içerisinde bizlerle iletişime geçmezse hak bir sonraki kişiye geçecektir.
  • Aşağıdaki Rafflecopter aracılığı ile çekilişe katılıyorsunuz.
  • Rafflecopter'daki verilen tüm seçenekleri yerine getirmeniz şart değildir. Sadece kazanma şansınızı arttırırlar.
  • E-mailinizi kontrol edin, çekiliş sonunda size oradan ulaşacağız. İyi şanslar!


Desteklerinden dolayı Yabancı Yayınları'na teşekkürü borç biliriz!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...