27 Kasım 2012 Salı

Kitap Yorumu: Knight - Kristen Ashley


Dikkat!

Bu kitap bildiğiniz kitaplara benzemez! Bol miktarda küfür, aşırı derecede sahiplenici bir alpha male içerir. 

Uyarımı şimdiden yapıyorum ki, merak edip de okuyanlar "Aaa, bu neymiş böyle yahu? Ne okumuş bu kız?!" demesin. Çünkü bu kitabı herkes sevemez. Sevmeniz için alpha male dediğimiz, sahiplenici, otoriter, dediğini yaptıran erkek karakterlerden hoşlanmanız gerek. Eğer bu kritere uyuyor, "argo ve küfür beni hiç rahatsız etmez canım" diyorsanız o halde okumayı göze alabilirsiniz.

Dediğim gibi, Knight oldukça farklı bir kitap. Bundan önce, aynı etiketlerle anılan Bared to You'yu okumuştum ve açıkçası Gideon'u bu kadar sevmemiştim. Knight'ta bir şey var... Pek çok yönüyle aykırı olsa ve şöyle bir düşününce "yuh artık, yok canım!" dedirtecek şeyler yapıp söylese de adam kendini sevdiriyor. Sanırım mesele 'hissetmek.' 


Anlatmaya başladım ama henüz Knight kim onu bile söylemedim. Baş erkek karakterimizin adı Knight. Evet. Oldukça tuhaf bir isim ancak kendisine çok yakışıyor. Anlatıcımız ve ana kadın karakterimiz ise Anya Gage. Anya, her zaman kendi işini kendi görmeye, tırnaklarıyla kazıyarak bir yerlere gelmeye çalışmış bir genç kadın. Takdir edilesi bir karakter yani. Şimdiden söyleyeyim de içimde kalmasın: Son zamanlar çıkan bu tür kitaplardaki kadın karakterler arasından güçlü bir şekilde sıyrılıyor Anya. 

Anya'nın hayatı eğer arkadaşının onu zorla sürüklediği partiye gitmeseydi çok daha farklı olacaktı. Eğer o partiden erken ayrılmak istemeyip, ceketini almaya gitmese ve telefonu bozulmasa çok çok daha farklı olacaktı. Ama Anya bu dediklerimin hepsini yaptı ve yaşadı. Sonuç olarak Knight'la tanıştı. Sonradan öğrendiği üzere, partinin sahibinin erkek kardeşi, gizemli, uzun boylu, karanlık ancak karizmatik Knight Sebring'le. Knight, deyim yerindeyse Anya'nın hayatını tepetaklak etti. 

Şimdiye kadar her şeye kendi çabalarıyla sahip olmaya alışmış Anya, oturduğu binanın çalışmayan kısımlarının tamir edilmesine, bunu sebebiyet veren yöneticinin dayak yemesine, kendisine yeni ve pahalı bir telefon alınmasına şaşırmıştı. Fakat bir şekilde bunları reddedemedi. Knight, onun içine ağırdan ağırdan işlemeye başlamıştı. 

Kitabın içeriğini anlatıp daha fazla tadını kaçırmayacağım. Lâkin belirtmek istediğim bir şey daha var, yani Knight'ın bildiğiniz kitaplara ve erkek karakterlere benzemesinin bir sebebi daha mevcut. Knight bir anti-hero. Yani kötü şeyler yapan iyi bir adam. Kendi kuralları, kanunları var ve bunlara uyulmadığında ne yapacağını tahmin edersiniz. 

Kitap bir aşk kitabı. Ama "yetişkin" içeriği bol bir aşk kitabı. Okumadan önce bunu da dikkate almanızda fayda var.

Uzun lafın kısası, ben Knight'ı sevdim. Karanlık adamlara olan zaafımı harekete geçirdi. Hikâyenin içindeki hikâyeler beni etkiledi. Yazarın olaylar için ortaya koyduğu gerekçeler mantıklı geldi. 

The Golden Dynasty'den sonra hayran kaldığım Kristen Ashley, farklı tarzını yine konuşturmuş ve bize Knight'ı sunmuş.

Knight, Unfinished Hero serisinin ilk kitabı. Serinin ikinci kitabı Creed Ekim ayında yayımlandı. 

Puan: 4


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...