28 Şubat 2011 Pazartesi

Kitap Yorumu: Paranormal - Kiersten White




Yeni bir Young-Adultla daha buradayım. Bu defa tüm doğaüstü yaratıkları bünyesinde barındıran bir kitap var elimizde. Vampirler, kurtadamlar, periler, cadılar, şekil değiştiriciler ve bilip bilmediğimiz bir sürü paranormal yaratık. İşte kahramanımız Evie bu yaratıkları dizginlemek için kurulmuş Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı'nda (UPTA) çalışıyor. Onları öldürdüğünü zannetmeyin. Kanunları uyguluyor demek daha doğru bir tabir olur. Paranormalleri işaretleyip yargılanmaları için gönderiyor. Ama aslında Evie de normal bir kız sayılmaz. Onun da pek insanımsı olmayan bir yeteneği var: Paranormallerin sihirli kılıklarının ardındaki gerçek kılıklarını görebiliyor. Mesela, bir vampirin mükemmel görünümü altında yatan büzüşmüş cesedi görebiliyor.
Evie hakkında birkaç bilgi daha verelim. On altı yaşında ve hayatını Merkez adını verdikleri UPTAnın ana biriminde geçirmiş. Üç yaşlarındayken sokak ortasında yapayalnız bulunmuş ve yeteneği fark edilince UPTAnın koruması altına alınmış. Elbette her genç kız gibi olmak istiyor ama bu konuda umutlu olduğu söylenemez.

Evie, bir gün merkezde tuhaf bir olayla karşılaşıyor. Merkeze gizlice girmiş ve ne istediğini bir türlü söylemeyen şekil değiştirici Lend'le tanışıyor. Çocuğun gizemli ama sıcakkanlı hali ve sihirli kılığının altında gördüğü gerçek yüzü Evie'yi etkiliyor. Bir süre boyunca tuhaf bir arkadaşlıkla kaynaşıyorlar. Bu arada Evie'nin peri eski erkek arkadaşı Reth'i ve en yakın arkadaşı olan denizkızı Lish'i de unutmamak gerek. Reth kızın peşini bir türlü rahat bırakmıyor. Ve istediği sadece Evie'nin aşkı da değil.

Yazar Kiersten White, sevimli mi sevimli bir o kadar da heyecanlı bir kitap yazmış. Karakterler hemen ısınılacak türden. Kötü, havalı çocuk tavırlarında ortalıkta dolanan Reth ve iyi ve mütevazi çocuk Lend gibi... Ve oldukça da şaşırtıcı. Şu anda söylemek istemediği bir durum var ki kitapta farklılığıyla beni cezbetti. Şu kadarını söyleyebilirim sanırım: Evie'nin aslında olduğu şeye şaşıracaksınız.

Paranormal kısa bir kitap ve tadını damağınızda bırakıyor. Sıkılmadan okuyacağınıza inanıyorum. Yok eğer doymam derseniz ikinci kitap Supernatural'i beklemeniz gerekecek. Ama o da henüz yazılma aşamasında. Kısacası, Paranormal dünyaya adımınızı atmakta tereddüt etmeyin derim.

Öptüm. Biiiiip.

Puan: 4


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...