27 Şubat 2013 Çarşamba

İstiyorum Onu!: Ender'in Oyunu

Huzurlarınızda yeni bir köşe: İstiyorum onu! Adının ilham kaynağı aşağıda göreceğiniz Aile Şerefi adlı eski Türk filmindeki sahnelerden biridir. Bu sahnenin nedense hiçbir zaman aklımdan çıkmadığını biraz utanarak belirtme gereği duyuyorum. Peki, ne mi yapacağım bu köşede? Devamı gelir mi gelmez mi bilmem ama okumayı çok ama çok istediğim ya da arayıp da bulamadığım kitapları paylaşacağım. 



İlk "istiyorum onu" Orson Scott Card'ın bilim-kurgu serisi Ender'in ilk kitabı Ender'in Oyunu.

Altıkırkbeş bu sefer bilimkurgu dünyasının en önemli iki ödülünü aynı anda alan, bilim kurgu, fantazi ve edebiyatın doruklarına uzanan, oyun ve ölüm arasında örülmüş bir seriyle tanışmanızı öneriyor.
On bir yaşındaki çocuk, "Kimse kendi hayatını kontrol edemez; elinden gelenin en iyisi sana iyi insanlar, sevdiğin insanlar tarafından verilen rolleri yerine getirmeyi seçmek," diyebiliyorsa, onun Dünyayı kurtarması şaşırtıcı olmasa gerek.
Altıkırkbeş Yayın ne olur ne olmaz düşüncesiyle Cüneyt Arkın dışındaki tüm okurlarına sunar;
Hüzün dolu, sürükleyici ve kırılgan bir savaş hikayesi.






Ender esasen 6 kitaptan oluşan, ilk iki kitabı Hugo ve Nebula gibi prestijli ödülleri kazanmış bir seri. Ülkemizde Altıkırkbeş Yayınları yayımlamış seriyi. Ancak 4 kitabı çevrilmiş yalnızca.

Ender Serisi:

1. Ender'in Oyunu / Ender's Game
2.Ölülerin Sözcüsü / Speaker for the Dead
3. Soykırım / Xenocide
4. Aklın Çocukları / Children of the Mind
5. A War of Gifts
6. Ender in Exile


 Ender'in Oyunu/Ender's Game için birkaç farklı edisyon:


Ayrıca Ender's Game bu yıl içinde beyazperdede de olacak. Yönetmen ve senaristliğini Gavin Hood'un yaptığı filmin başrolünde ise Han Solo ve Indiana Jones karakterleriyle ölümsüzleşen Harrison Ford var!

Filmden yayınlanan ilk görüntüler:



'Ender's Game', 2070 yılında geçen, fütüristik bir film. Dünyaya yapılan bir 'alien' saldırısı sonrasında hayatta kalmak için savaşmaya başlayan insanlık, gezegenlerini ele geçirmeye çalışan 'Buggers' isimli yaratıklara karşı büyük bir mücadeleye girişirler. Görevinde başarılı olmaya çalışan insanoğlu, bu dünyadışı yaratıkları yok etmek için özel olarak çalışacak olan IF isimli seçkin bir ordu kurar. Hikayemizin başkarakteri Andrew Ender Wiggin ise özel yeteneklere sahip bir çocuktur ve bazı çocuklar gibi o da gelecekte bugger'lara karşı savaşması için özel olarak eğitilir.
Orson Scott Card'ın romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin senaryo ve yönetmen koltuğunda 2005 yılında çektiği 'Tsotsi' filmiyle 'Yabancı Dilde En İyi Film' Oscar'ını kazanan Gavin Hood bulunuyor.
  İşte Kitap Hayvanı'nın şu sıralar çok istediği, baskısı pek bulunmayan kitap bu. Umarım bir yerlerde karşıma çıkar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...