30 Kasım 2013 Cumartesi

17. ÜKG Blog Turu: Ella ve Micha'nın Sırrı - Jessica Sorensen


ÜKG bu aralar çok çalışıyor. (Benim dışımdaki üyeler tabii.) Çok güzel kitaplara tur yapmaya hazırlanıyoruz. Çok heyecanlıyız. Ella ve Micha'nın Sırrı da o güzel kitaplarımızdan biri.

Ben kitabı daha önce okumuş ve çok sevmiştim o yüzden bende yeri ayrıdır. Ayrıca benim ilk New Adult kitabım olma özelliğini taşır. İlktir ama etkilidir. Micha hiç beklemediğim bir anda hayalimdeki erkek karakterlerden biri olarak karşıma çıkmıştı. Kendisinin sarışın olduğundan bahsetmiş miydim? (Ahem ahem) Anlayacağınız bu turda iyi bir NA  kitabıyla tanışma şansınız yüksek. ÜKG'nin kızları yine harika yazılar hazırladılar. Altta tur programını bulabileceksiniz.

Son olarak Pena Yayınları'nın yepyeni bir yayınevi olduğunu da ekliyorum. İlk turlarını bizimle yapıyorlar ve heyecanımız bu yüzden bir kat daha yüksek. Umarım eğlenceli vakit geçireceğiniz bir tur olur!


28.11.2013 - Kitab-ı Sevda | Yorum
28.11.2013 - Kitap Esintisi | Yorum
29.11.2013 - Romancekolik | Yorum + 2. kitaptan alıntılar (Excerpt)
29.11.2013 - Sevgili Kitap | Yorum + Alıntılar
30.11.2013 - Yorumbaz | Yorum
30.11.2013 - Kitap Hayvanı'nın Günlüğü 
01.12.2013 - Kağıt Kız | Micha için Dreamcast
01.12.2013 - Zimlicious | Yazar Hakkında


Ella ve Micha’nın bir sırrı var ve bu sır, tüm hayatlarını değiştirecek…
Kural tanımaz, tutkulu bir karakteri olan Ella, hislerini korkmadan yaşayan bir genç kızken bir gün her şeyi arkasında bırakıp üniversiteye gider ve burada kurallara itaat eden, tüm sıkıntılarını kendine saklayan, sessiz birine dönüşür. Ancak yaz tatili yaklaşırken evinden başka gidecek bir yeri olmadığını anlayan Ella, geri döndüğünde uzun zamandır içine gömdüğü anıların ortaya çıkmasından çok korkar.
Zeki, seksi ve güvenilir Micha, Ella’ya herkesten daha yakındır, öyle ki onun en gizli sırlarını bile bilir. Micha tanıyıp sevdiği o eski Ella’yı geri istemektedir fakat genç kız evini terk ettiğinde kalbinin bir parçasını geride bıraktığından habersizdir. Micha’ya karşı duyduğu hisleri kendine bile itiraf edemeyen Ella ise her şeye baştan başlamalıdır.
Peki Micha kaybettiği aşkını tekrar kazanabilecek mi?

Evet, ben Ella ve Micha'nın Sırrı'nı daha önce okumuştum. O yüzden bu yazıda kitap yorumu yok. Daha önce yazdığım yoruma bakmak isterseniz buraya tıklayın. Ancak bu yazıda Jessica Sorensen'in Jennifer L. Armentrout'la yarıştığı bir sürü kitabının/serisinin tanıtımını ve Ella ve Micha için hazırlanan playlisti bulabilirsiniz. Haydi başlayalım!


Jessica Sorensen'in Diğer Kitapları:

THE SECRET/SIR Serisi



Bu turda incelediğimiz Ella ve Micha'nın Sırrı'nın içinde bulunduğu The Secret/Sır serisi 4 kitap ve bir kısa hikâyeden oluşuyor. Ella ve Micha'nın Sırrı'nı incelediğimiz için seriden fazla bahsetmeye gerek duymuyorum. İkinci kitap The Forever of Ella and Micha'da çiftimizin hikâyesi devam ederken (ve şu an Türkçe çevirisi yapılıyormuş), 3. kitap The Temptation of Lila and Ethan'da Ella ve Micha'nın iki yakın arkadaşının aşka dönüşen ilişkisi ele alınıyor. Serinin son kitabı The Ever After of Ella and Micha'da (3 Aralık'ta çıkacak) Ella ve Micha'nın hikâyesi son buluyor. Kitap 4,5 olarak geçen novella Lila and Ethan: Forever and Always ikinci çiftimize kısa bir geri dönüş yapıyor. 

THE COINCIDENCE Serisi


Jessica Sorensen The Coincidence serisiyle new adult/romance yolculuğuna devam ediyor. Bu seri de Sır serisi gibi birkaç çift üzerinden gidiyor. 

The Coincidence of Callie and Kayden (The Coincidence, #1) 
The Redemption of Callie and Kayden (The Coincidence, #2) 
The Destiny of Violet and Luke (The Coincidence, #3) 
The Resolution of Callie and Kayden (The Coincidence, #3.5) 
Luke ve Violet'in 2. kitabı (The Coincidence, #4)
Seth ve Greyson'un kitabı (The Coincidence, #5)

SHATTERED PROMISES Serisi



Bu seri Jessica'nın daha önce young adult türünde yazdığı Fallen Star'ın yetişkine çevrilip yeniden yazılmış versiyonu. New adult türündeki serinin ilk kitabını kısaca anlatacak olursam; 21 yaşındaki Gemma birkaç aydır geçmişindeki canavarlarla boğuşup duruyor. Dünyayla tüm bağlarının koptuğunu hissettiği gibi, kendini ruhsuz da hissediyor. Değişen ruh halleri Alex'in ortaya çıkmasıyla iyice sallanır duruma geliyor. Bir yanı ondan uzaklaşmasını haykırırken diğer yani Alex'e çekilmeye devam ediyor. Shattered Promises paranormal türünde.

Shattered Promises (Shattered Promises, #1) 
Fractured Souls (Shattered Promises, #2) 
Unbroken (Shattered Promises, #2.5) 
Broken Visions (Shattered Promises, #3)

FALLEN STAR ve FALLEN SOULS Serileri

Shattered Promises serisinde de bahsettiğim gibi, Jessica önce Fallen Star'ı yazmış sonra NA türü popüler olunca bir de öyle yazayım demiş. Yani konu aynı. Yaş grupları ve yetişkin içerik değişik. Ve ayrıca Fallen Star serisinin bir de yan serisi var. Adı Fallen Souls. Bu seri, Jessica'nın en sevilen yapıtlarından biri.



The Fallen Star (Fallen Star, #1) 
The Underworld (Fallen Star, #2) 
The Vision (Fallen Star, #3) 
The Promise (Fallen Star, #4)


The Lost Soul (Fallen Souls, #1) 
The Evanescence (Fallen Souls, #2)

DARKNESS FALLS Serisi


Darkness Falls, hem YA hem paranormal hem de distopik. Seride vampirlerin ele geçirdiği bir dünyada hayatta kalmaya çalışan bir savaşçı olan 17 yaşındaki Kayla'nın hikâyesi anlatılıyor. Buraya eklemeden duramayacağım; bu serinin konusu Julie Kagawa'nın Blood of Eden serisine çok benziyor. Ana karakterin Asya asıllı olması da... Önce kim yazmış merak ettim doğrusu. 

Darkness Falls (Darkness Falls, #1) 
Darkness Breaks (Darkness Falls, #2) 
Darkness Fades (Darkness Falls, #3) 

DEATH COLLECTORS Serisi

Death Collectors da Jessica Sorensen'in ilk başta YA yazıp daha sonra NA versiyonunu tekrar yazdığı serilerden. Her iki serinin de konuları aynı gibi, yalnızca NA da daha yetişkin içerikli sahneler var. Konusu ise şöyle; Ember tek bir dokunuşla kimin öleceğini bilebiliyordur. Bu yeteneğini (ya da lanet) bilen tek kişi ise en yakın arkadaşı Raven'dir. Sonra Asher Morgan gelir. Muhteşem, gizemli ve Ember'in ölümü sezemediği tek kişi. Fakat Asher'in sakladığı bir şeyler olduğu daha sonra ortaya çıkacaktır.


New adult paranormal versiyon:
Ember X (Death Collectors, #1) 
Cinder X (Death Collectors, #1)


Orijinal Young Adult versiyon:
Ember  (Death Collectors, #1) 
Cinder  (Death Collectors, #1)
Spark (Death Collectors, #3) 

NOVA Serisi


Nova serisi 3 kitaptan oluşacak ancak henüz yalnızca ilk kitabı Breaking Nova çıktı. Breaking Nova'nın konusu: Nova Reed eskiden ünlü bir davulcu olma hayali kuran genç bir kızdır. Fakat tüm hayalleri elinden alınmıştır. Quinton Carter'le karşılaşana kadar hayatından pek zevk aldığı söylenemeyebilirdi. Tıpkı kendi gibi yaralı olan Quinton'la tanışınca, ikili birbirlerinin kurtuluşu olmaya başlayacaklar mı? Seri New Adult romance türünde. 

DİĞER KİTAPLARI


FORGET ME NOT; 2014'te çıkacak bir gerilim romanı. Oldukça karanlık bir teması olan kitap new adult kategorisinde. Kitapta hafızasını yitirmiş London Asherford anlatılıyor. Devam kitabı da yazılacakmış. Adı Remember Me Always.

FATEFUL ALLURE; yine Jessica'nın henüz çıkmamış kitaplarından. Bu sefer tek kitap ve bu da new adult romance. Kitabın konusu kısaca New York'un en zengin ailelerinden birine mensup olan ancak hayatında daha derin bir şeylerin hasretini çeken Lily'nin Alec'le tanışması ve güvenini teslim ettiği Alec'in, Lily'nin ailesinin en büyük düşmanının çocuğu olması anlatılıyor.

LIES AND BETRAYALS; Sins serisinin ilk kitabı. Henüz hakkında bir bilgi yok. 


Ella ve Micha'nın Sırrı İçin Playlist:

Çok çok güzel şarkılar var. Benim favori kitap playlistlerimden biridir. Ayrıca kitabı sevmemin bir başka nedenidir. Dinlemenizi şiddetle öneriyorum!


ÜKG'nin Ella ve Micha'nın Sırrı için hazırladığı özel tanıtım. Ben bayıldım, defalarca izledim, hâlâ da izliyorum. Romancekolik ve Sevgili Kitap'ın ellerine sağlık. Yüksek çözünürlükte izleyiniz. ;)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...