25 Nisan 2011 Pazartesi

Kitap Yorumu: Gece Avcısı Serisi - Jeaniene Frost


Sizi Kedicik'le tanıştırayım. Asıl adı Catherine Crawfield. Kendisine "Cat" denilmesinden hoşlanıyor ve o bir vampir avcısı. Seksi kızılımız Cat'in bir vampir olan babası annesine tecavüz etmiş ve yarı-vampir Cat dünyaya gelmiş. Vampirlere has birçok özelliği bünyesinde barındıran asabi kızımız bunun aksine vampirlerden nefret ediyor ve onları -cazibesini de kullanarak- avlıyor.

Şu ana kadar Türkiye'de serinin dört kitabı çıktı: Mezarla Randevu, Tek Ayağı Mezarda, Mezarın Dibinde ve Mezara Mahkum. Ben henüz ilk iki kitabını okuyabildim ama çok sevdiğimi söylemek isterim. İlk kitap Mezarla Randevu'da Cat, kendi başına biraz da acemice vampirleri öldürüp annesinin intikamını alıyor. Ve bir avı sırasında hiç de beklemediği biriyle karşılaşıyor. Barda tanıştığı vampiri kandırıp öldürmek için ıssız bir yere götürüyor. Vampir, beklediğinden daha dişli çıkıyor ve Cat'i bayıltıp yaşadığı mağaraya götürüyor.

Vampirimiz -adı Bones- düşmanlarından biri sandığı için Cat'i sorguya çekiyor. Kızın böyle bir niyeti olmadığını anlayınca onunla bir anlaşma yapmaya karar veriyor. Kendisi de bir vampir avcısı olan Bones, Cat'e beraber çalışma teklifinde buluyor. Eh, var bunun içinde bir iş dediğinizi duyar gibiyim. Vampir bir vampir avcısı neden amatör bir kızı yanında istesin değil mi? Okuyup görmenizi tavsiye ederim. Dönelim konumuza... Derken Cat ve yakışıklı vampir Bones arasında bir çekim oluşmaya başlıyor. Bones, kıza vampir avlamanın sırlarını öğretirken aralarındaki bu çekim git gide artıyor. Kitap heyecan yüklü ve buram buram aşk kokuyor. Hem de öyle böyle değil. Yazarımız aşkın fiziksel boyutlarını da ele aldığı için 18 yaşından küçüklerin pek yanaşmamasını tavsiye ederim. Ama ilk kitabın sonu oldukça üzücü bitiyor.

İkinci kitap Tek Ayağı Mezarda'da ateşli çiftimiz uzun bir ayrılık döneminden sonra tekrar bir araya geliyor. Bu arada Cat olağanüstü yaratıkları avlayan bir FBI biriminde işe başlamış ve Bones'tan öğrendikleriyle kendini işinde oldukça geliştirmiş. İkinci kitap da ilki kadar aksiyon ve romantizm dolu.

Kısacası ben seriyi çok sevdim. 'Vampirlerden gına geldi' diyenlere bile kendini sevdirebiliyor. Cat ve Bones'un dünyası sizi içine hapsediyor. Üstelik oldukça eğlenceli diyaloglar içeriyor. Paranormal ve aşkı birlikte okumak istiyorum diyorsanız Gece Avcısı serisi mükemmel bir seçim olacaktır.

Keyifli okumalar.



Puan: 5


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...