25 Haziran 2012 Pazartesi

Ne Okusam, Ne Okusam?


Bu yaz okuyacaklarımdan bir kısmını bir önceki blog yazımda paylaşmıştım. Şimdi biraz daha çeşitlendirmek istiyorum listemi.

Öncelikle yeni edindiğim e-book reader'la beraber, İngilizce kitaplara ağırlık vereceğimi belirtmek istiyorum. Ve bu aralar distopyalara aşırı sardığım için büyük çoğunlukla Young-adult / distopya türünde kitaplar seçmişim. Bunun yanında fantastikten vazgeçemediğim için araya bol bol bu türden de sıkıştırmadan edememişim.

Listemde öne çıkan kitaplar ise şunlar:







 1- Divergent by Veronica Roth: Bayağı uzun süredir Goodreads'teki "to-read" yani "okunacaklar" listemde bulunan Divergent'i okumak ancak e-book reader'ımın alınışıyla yeniden gündeme gelebildi.
Kitap yine Goodreads'te, 4,39 gibi oldukça yüksek bir puan almış. Ve pek çok ünlü ve sevdiğim yazar tarafından da beğenilerek 5 yıldızla ödüllendirilmiş.
Divergent; bilim-kurgu, distopya ve kıyamet-sonrası dünyası etiketleri altında boy gösteriyor. Toplumsal sınıflara ayrılmış bir Chicago'da 16 yaşına gelen gençler bu sınıflardan birini seçmek zorundalar. Kitabın esas karakteri Beatrice de seçimini yapacak ama bu seçim onu ailesi ve olmak istediği kişi arasında bırakacak.
Divergent'in Türkiye yayın hakları satın alındı, ancak herhangi bir yayınevinden çıkış tarihine dair bir bilgi gelmedi. Ayrıca film hakları Summit Entertainment'e satıldı!

2- Daughter of Smoke & Bone by Laini Taylor: Distopyaların arasından güçlü bir şekilde sıyrılıp listemde güzel bir yer edinen, fazlaca merak ettiğim bir kitap Daughter of Smoke and Bone.
Kitap, yine young-adult türünde, yalnız bu kez şeytan ve melek ikilisine yöneliyor. Bu iki kadim ve düşman ırkı beraber okumak her zaman bana keyif vermiştir.
Daughter of Smoke and Bone'un baş karakteri Karou, çizim defterini yaratıklarla dolduran, pek çoğu insanlara ait olmayan bir sürü dil konuşabilen ve parlak, mavi saçlarıyla dikkat çeken bir kız.
Bu kitabın beni kendisine en çok çeken yanı bir yerde gördüğüm ilk sayfası olmuştu:
"Once upon a time,
an angel and a devil fell in love.
It did not end well."

3- Under the Never Sky by Veronica Rossi: Yine bir post-apocalyptic ve yine ben.
Under the Never Sky, üç kitaptan oluşması planlanan aynı adlı serinin ilk kitabı.
Kitapta tüm hayatını Reverie'nin korumalı çatısı altında geçirmiş ve dış dünya hakkında hiçbir şey bilmeyen Aria'nın, annesinin kayboluşu üzerine dışarı çıkması anlatılıyor. Eski yaşadığı şehirde "outsider" dedikleri ve vahşi olarak adlandırılan dışarı dünyadan Perry adlı gençle karşılaşıyorlar, böylece birlikte hayatta kalma mücadelesi başlıyor.

4 - Matched by Ally Condie: Kesinlikle en fazla okumak istediklerimden biri!
Aylar önce ilgimi çekmişti, ben de yazar Ally Condie'ye Türkiye'de çıkıp çıkmayacağını sormuştum. Gelen cevap olumluydu, kitabın hakları Tudem Yayınları'nda lâkin bir seneye yakın süre geçmiş olmasına karşın hâlâ kitabı göremedik.
Matched'da, her şeyin toplum tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğine inanan Cassia'nin hayatı konu alınıyor. Okuyacağı kitaptan eş seçeceği kişiye kadar her şeye toplum karar veriyor. Cassia bu eşleşme törenlerinden birinde ekranda sadece bir anlığına gördüğü Ky'ı düşünmeden edemiyor ama onun eşi çoktan Xander olarak belirlendi bile.
Ally Condie'nin yine Matched adını verdiği serisi bir üçleme olacak.

5- Delirium by Lauren Oliver: Divergent ile beraber gözüme kestirip listeme eklediğim bir başka kitap Delirium.
Bilim-kurgu ve distopya etiketlerini bünyesinde barındıran kitapta, aşk yasaklı bir şey, bir hastalık. Bilimadamlarının "deliria" adını verdiği bu hastalık bir bulaştı mı hiçbir kurtuluş imkânı yok. Ancak bu hastalığın tedavisi bulundu ve hükümet herkese 18'ine gelmeden önce tedaviyi almasını öneriyor. Lena Holoway, tedavi olacağı günü iple çekerken hiç olmayacak bir şey oldu: Lena aşka tutuldu!
Delirium'un Goodreads puanı; 4,07

2 yorum :

  1. Benim de okunacaklar listemde bu kitapların bir kısmı, reader'da okumak çok zevkli gerçekten özellikle bir sürü İngilizce kitap okuma şansı tanıması süper;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Internette bu kadar çok İngilizce roman olmasına bayılıyorum! Gerçekten, bu aleti almak büyük kolaylık sağladı. Belki çok daha fazla okumamı bile sağlayabilir. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...