30 Kasım 2013 Cumartesi

17. ÜKG Blog Turu: Ella ve Micha'nın Sırrı - Jessica Sorensen


ÜKG bu aralar çok çalışıyor. (Benim dışımdaki üyeler tabii.) Çok güzel kitaplara tur yapmaya hazırlanıyoruz. Çok heyecanlıyız. Ella ve Micha'nın Sırrı da o güzel kitaplarımızdan biri.

Ben kitabı daha önce okumuş ve çok sevmiştim o yüzden bende yeri ayrıdır. Ayrıca benim ilk New Adult kitabım olma özelliğini taşır. İlktir ama etkilidir. Micha hiç beklemediğim bir anda hayalimdeki erkek karakterlerden biri olarak karşıma çıkmıştı. Kendisinin sarışın olduğundan bahsetmiş miydim? (Ahem ahem) Anlayacağınız bu turda iyi bir NA  kitabıyla tanışma şansınız yüksek. ÜKG'nin kızları yine harika yazılar hazırladılar. Altta tur programını bulabileceksiniz.

Son olarak Pena Yayınları'nın yepyeni bir yayınevi olduğunu da ekliyorum. İlk turlarını bizimle yapıyorlar ve heyecanımız bu yüzden bir kat daha yüksek. Umarım eğlenceli vakit geçireceğiniz bir tur olur!


28.11.2013 - Kitab-ı Sevda | Yorum
28.11.2013 - Kitap Esintisi | Yorum
29.11.2013 - Romancekolik | Yorum + 2. kitaptan alıntılar (Excerpt)
29.11.2013 - Sevgili Kitap | Yorum + Alıntılar
30.11.2013 - Yorumbaz | Yorum
30.11.2013 - Kitap Hayvanı'nın Günlüğü 
01.12.2013 - Kağıt Kız | Micha için Dreamcast
01.12.2013 - Zimlicious | Yazar Hakkında


Ella ve Micha’nın bir sırrı var ve bu sır, tüm hayatlarını değiştirecek…
Kural tanımaz, tutkulu bir karakteri olan Ella, hislerini korkmadan yaşayan bir genç kızken bir gün her şeyi arkasında bırakıp üniversiteye gider ve burada kurallara itaat eden, tüm sıkıntılarını kendine saklayan, sessiz birine dönüşür. Ancak yaz tatili yaklaşırken evinden başka gidecek bir yeri olmadığını anlayan Ella, geri döndüğünde uzun zamandır içine gömdüğü anıların ortaya çıkmasından çok korkar.
Zeki, seksi ve güvenilir Micha, Ella’ya herkesten daha yakındır, öyle ki onun en gizli sırlarını bile bilir. Micha tanıyıp sevdiği o eski Ella’yı geri istemektedir fakat genç kız evini terk ettiğinde kalbinin bir parçasını geride bıraktığından habersizdir. Micha’ya karşı duyduğu hisleri kendine bile itiraf edemeyen Ella ise her şeye baştan başlamalıdır.
Peki Micha kaybettiği aşkını tekrar kazanabilecek mi?

Evet, ben Ella ve Micha'nın Sırrı'nı daha önce okumuştum. O yüzden bu yazıda kitap yorumu yok. Daha önce yazdığım yoruma bakmak isterseniz buraya tıklayın. Ancak bu yazıda Jessica Sorensen'in Jennifer L. Armentrout'la yarıştığı bir sürü kitabının/serisinin tanıtımını ve Ella ve Micha için hazırlanan playlisti bulabilirsiniz. Haydi başlayalım!

23 Kasım 2013 Cumartesi

Kitap Yorumu: Doktor Uyku - Stephen King


Doktor Uyku 16. ÜKG Blog Turu'muzun konuğuydu aslında. Ancak o dönemde okuma fırsatı bulamamış, tur sona erdikten sonra okuyabilmiştim. Tabii bu da haftalar önceydi. Anlayacağınız bayağı oldu okuyalı fakat yorum yapmadan bırakmak istemedim. Uzuuun zaman sonra yazılan yorumların tazeliğini kaybettiğini düşünüyorum ama olan oldu artık. Elimden geldiğince bir şeyler yazmaya çalışacağım. Yazmazsam Stephen Amca'ya aşırı ayıp olur çünkü!

Stephen King adını duymayan yoktur herhalde. Kitaplarını okumadıysanız bile, birinin dahi olsa adını duymuş ya da filmlerinden birini izlemişsindir. Evet, kendisi adeta bir yazma fabrikası ve kitaplarının çoğu filme uyarlandı. King'in Türkçeye çevrilmiş 56 kitabı var. Ki ilk romanı Carrie/Göz ilk baskısını 1974'te yapmıştı. Yani o günden bu güne durmaksızın ve kendini tekrarlamadan, aksine geliştirerek yazan, hayalgücü hiç tükenmeyen dünyaya mâl olmuş yazarlardan biridir Stephen King. Abarttığımı düşünenler olacaktır ama ilk yazdığı kitaplarından birini okuyun, daha sonra da Doktor Uyku'yu okuyun. Ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız.

King'in en meşhur eserlerinden biri şüphesiz The Shining/Medyum'dur. Kitap, milyonlarca satmakla kalmamış, Stanley Kubrick'in 1980 yapımı uyarlaması  gerilim-korku kültleri arasında yer almıştı. Hâlâ da gerilim filmi deyince ilk akla gelenlerden biridir. (Filmin Türkçe adı Cinnet. Ki kendisi felaket film ismi çevirileri arasında üst sıralardaki yerini gururla taşımaktadır.)

Doktor Uyku'yu anlatmadan önce The Shining/Medyum'dan söz etmek zorundayız çünkü Doktor Uyku onun devamı niteliğinde. Medyum'da sorunlu bir babanın ve ona katlanmak zorunda olan bir annenin çocuğu olan küçük Danny Torance'in, babasının Overlook Oteli'nin kış bakıcılığını yapmayı kabul etmesini ve Overlook'a geldikten sonra Danny'nin var olan "ışıltısı" yani yeteneğinin nasıl tetiklendiğini anlatıyor bir nevi. Medyum'da Danny henüz küçük bir çocuk. İşte Doktor Uyku'da da Danny'nin Medyum'dan sonraki hayatı anlatılıyor. Tabii sadece Danny değil, yepyeni bir kurgu ve yeni karakterler de var.


7 Kasım 2013 Perşembe

ÜKG KAPAK TANITIMI: Ella ve Micha'nın Sırrı - Jessica Sorensen


ÜKG yine ilklere imza atıyor!
Pena Yayınları ülkemizde ilk defa bu ay yayın hayatına başlıyor ve ÜKG üyeleri olarak çok merak ettiğimiz Ella ve Micha'nın Sırrı kitabı ise yayına ilk sunulacaklar arasında. Bu sebeple tur konusunda çok heyecanlıyız ve umuyoruz ki kapağın orijinal olmasına bizler kadar sevinmişsinizdir!


5 Kasım 2013 Salı

2013 ÜKG KİTAP ÖDÜLLERİ



Yine bir ÜKG etkinliği ile karşınızdayız!


2013 yavaş yavaş sona erip 2014'e merhaba demeye hazırlanırken, kitap bağımlıları olarak 2013'ün en iyi kitaplarını seçmeliyiz dedik. ÜKG olarak kafa kafaya verip her bir adayı gözden geçirdik ve 10 dalda en iyileri belirledik. Adları belirlerken en çok sevilenleri dikkate aldık. Ve sizden "En İyileri" belirlemek için tercihlerinize oy kullanmanızı istiyoruz.
2013 yılında çıkan bu kitaplardan hangilerinin birinci olacaklarını sizler belirleyeceksiniz!


Etkinliğimiz 2013'ün son günlerine dek sürecek ve sonuçlar açıklanacak.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...