29 Mart 2013 Cuma

Kitap Yorumu: Tanrı - Jennifer L. Armentrout


Tanrı, Melez Sözleşmeleri serisinin 3. kitabı.

Artık fenomen hâline gelmiş bu seriye hâlâ başlamadıysanız ve yazıya boş gözler ile bakıyorsanız ya uzayda yaşıyorsunuz ya da bu tür kitapları yeterince takip etmiyorsunuz demektir. Çünkü Melez Sözleşmeleri hem Dünya'da hem de Türkiye'de büyük bir okur kitlesine ulaştı. Karakterleri bağırlara basıldı, serinin devam kitaplarının çıkması heyecandan öte bir duyguyla beklendi. Mitoloji ile günümüz paranormal hikâyelerini harmanlayan Jennifer L. Armentrout, çok kısa bir sürede young adult/genç yetişkin türünün en sevilen yazarlarından biri hâline geldi. Peki, neden mi?

Alex'in söz dinlemez, önüne geleni tekmeleyen, bazen fazlasıyla sinir bozucu ama her daim insanı merak içinde bırakan bir kadın kahraman olması. Seth ve Aiden ikilisinin, Alex'in potansiyel âşıkları olarak tüm mükemmeliyetleriyle etrafta dolanıp herkesin aklını başından almayı görev edinmeleri. Ayrıca seride aksiyon ve macera dur durak bilmiyor. Alex'in başı bir türlü beladan kurtulmuyor. Önce İblisler, yeni yeni düşmanlar, furiler derken sürekli birileri onu öldürmek istiyor.

Seriye genel bir bakış attıktan ve sizi okumadıysanız bile okumaya teşvik ettikten sonra Tanrı ile ilgili düşüncelerimi söylemeye geliyor sıra.

27 Mart 2013 Çarşamba

ÜKG Kapak Tanıtımı: Tatlı Bela - Jamie McGuire



Tatlı Bela, ilk olarak 2011 yılında Beautiful Disaster adıyla çıktı. Romantik, yeni yetişkinlere yönelik, dünyaca okunan bir serinin ilk kitabı. Üstelik The New York Times çoksatanlar listesine de girmeyi başarabilmiş bir kitap. Bugünden itibaren satış sitelerinde yerini aldı. ÜKG Blog turunda incelemeden önce "Kapak Tanıtımı"nı da bizler yapıyoruz.


Kitabın Tanıtımı:

Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor. İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi? Tatlı Bela sadece bir “bestseller” değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.

Jamie McGuire


Tulsa da doğan McGuire, annesi tarafından Blackwell (Oklahoma City) de büyütülmüştür. 1997 yılına kadar orada kalmış üniversiteye katılmak için ayrılmıştır. Jamie şuan gerçek bir kovboy olan kocası ve üç çocuğuyla beraber Oklahoma City'de atları, kedileriyle beraber yaşıyor.

Yabancı Yayınları: Facebook
Ön Sipariş: İlk Nokta
ÜKG: Facebook

20 Mart 2013 Çarşamba

8. ÜKG Blog Turu: Eşleşme - Ally Condie


ÜKG 8. Blog Turu'nda benim çok sevdiğim bir kitabı, Eşleşme'yi, inceliyor!

Bu kez kitap hakkında yorum yapmayacağım çünkü kitabı zaten henüz Türkçe olarak yayımlanmadan okumuş ve yorumlamıştım. O yoruma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bunun yerine size okurken hayran kaldığım alıntılar aktaracak ve Ally Condie'nin Eşleşme için seçtiği soundtrack'ı paylaşacağım. Umarım keyifli bir blog tur geçirirsiniz.

İşte tur programımız:


20.03 | Kitap Hayvanı'nın Günlüğü - Alıntılar + Soundtrack


Tanıtım:

Tür: Genç Yetişkin,  Distopya, Bilim Kurgu, Romans
Yayıncı: DeliDolu
Sayfa Sayısı: 325
Orijinal Ad: Matched
Orijinal Dil: İngilizce 
Çeviren: Emine Ayhan


Kimi seveceğinize, nerede çalışacağınıza, nezaman öleceğinize başkalarının karar verdiği bir dünya düşünün. Bu dünyada uzun bir hayata, harika bir işe, ideal bir eşe sahip olmak için neredeyse hiçbir bedel ödemek gerekmiyor ama bu seçimleri sizin adınıza başkaları yapıyor. Yapay bir cam fanusun içinde yaşadığınızı fark ediyorsunuz ve bilinen yegane hayat ile daha önce hiç kimsenin gitmeye cesaret edemediği bir yol arasında kalıyorsunuz. Yani mükemmeliyet ile tutku arasında... 
Kitapları çevrildiği tüm dillerde çok satan Ally Condie'den muhteşem bir fantastik kurgu.


16 Mart 2013 Cumartesi

A Very Potter Musical


Evet, hayatımda bir ilke imza atarak blogumda bir müzikal yorumluyorum. Adından da anlaşılacağı gibi bu bir kitap blogu esasen ancak aynı zamanda bir "günlük" de. Bu yüzden çok düşünmüş olsam da size A Very Potter Musical'den bahsetme isteğimi bastırmadan yazımı beğeninize sunuyorum.

Müzikal, Starkid tarafından hazırlanmış. Starkid, Michigan University'nin tiyatro topluluğu oluyor. Yani aslında amatörce hazırlanmış bir yapım bu. Arkadaşlarına ve ailelerine göstermek için sahneledikleri bu müzikal daha sonra YouTube'e yüklenmiş; işte olan o zaman olmuş. Milyonlarca hit almış. Harry Potter hayranları tarafından çok sevilmiş.


A Very Potter Musical ilk olarak 2009'da sahnelenmiş. 2 perde 23 bölümlük. Tahmin ettiğiniz gibi Harry Potter'ın eğlenceli bir müzikal komedisi. Başrolünde, yani Harry Potter rolünde, Glee'deki Blaine Anderson karakteriyle sevgimi kazanan Darren Criss var. Onun sayesinde keşfettim müzikali bir nevi. Ron'u Joey Richter, Harmonie'yi ise  Bonnie Gruesen canlandırıyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...