8 Şubat 2012 Çarşamba

Kitap Yorumu: Benim İçin Öl - Amy Plum


Aslında artık young-adult türünde çok ilgimi çekmedikçe okumamaya çalışıyorum. Yazarlar kendilerini tekrarlıyorlar gibi geliyor, ben de başladığım seriler dışında ve çok çok merak etmedikçe uzak duruyorum. Ancak bu kitaptan uzak duramadım. İngilizce versiyonunu gördüğüm ilk günden beri ilgimi çekiyordu zaten, Türkçesi çıkınca da dayanamayıp aldım. 

Okuması rahat, içinizi sıkmayan bir kitaptı. Kolay kolay kitaplardan sıkılmam zaten ama bunda yine paranormal oğlan, normal kız meselesi olsa da sıkılmadım. Aslında bakılırsa yazar yeni türü güzel oluşturmuş. O kısmını oldukça sevdiğimi belirtmek isterim. Ama kitaba bayılmadım da. Orta karardı, Paris'te geçmesi ve biraz farklı olması nedeniyle diğerlerinden ayrılıyordu. Biraz da Fransa'ya ilgim olduğu için çekmişti zaten. 


Şehir çok güzel anlatılmıştı, gidip gördükten sonra bir daha okumak isterim. Esas kız Kate'in kitapkolikliği hoşuma giden kısımlardandı. Esas oğlan Vincent'e ayılıp bayıldığımı söyleyemem ama o da tatlıydı. Türdeşleri ve ailesi sayılan Jules, Ambrose, Charlotte gibi tipler kitaba renk katmıştı. Genel olarak çok şaşırtıcı değildi, sadece ben zombi çıkacaklar diye beklerken ona benzer ama daha farklı bir yaratık çıktılar. Evet 'revenant' yani 'geri dönen'. İsmin Fransızcadan bulunmuş olması güzel bir detay. Bu yeni türümüz insanların hayatlarını kurtarırken ölüp daha sonra tekrar canlanan bir cins. Ama sonsuza kadar yaşamaları için arada yeniden birileri için ölmeleri gerekiyor. Kitabın isminin nereden geldiğini de anlamışsınızdır herhalde.

Kate ve Vincent'ın macerası bana biraz durağan gelse de konunun ileriki kitaplarda güzelleşebileceğini düşünüyorum. Yazar umarım böyle bir fikri ziyan etmez. 


Serinin kapaklarına ayrıca tutulduğumu belirtmeden de duramıyorum.


Puan: 3



Kitap Yorumu: Ölümcül Hata - Linda Howard


Tanıtım:

Blair Mallory’nin keyifli bir yaşamı vardır. Bu güzel ve kendine güvenli genç kadın popüler bir spor merkezinin de sahibidir.
Ne var ki sorunlu üyelerden biri Blair’i kişisel takıntısı haline getirerek genç kadının giysilerini ve neredeyse yaşam tarzını taklit etmeye başlar. İşlenen cinayet ve gelişen olaylar Blair’i polis olan eski sevgilisi Wyatt ile bir kez daha karşı karşıya bırakır. Blair bu eski gönül yarasını tamir edip aklından bir türlü çıkartamadığı bu adamla tekrar bir araya gelip gelemeyeceğini tartmaya uğraşırken olaylar giderek karışır ve genç kadın kendini ölüm tehdidi altında bulur.
Gerçek kurban kimdir? Blair mi, takıntılı bir kişiliği olan Nicole mü? Peki ya katil?
Blair ve Wyatt’ın aralarında geçen eski hikâyenin üzerine
Bir yenisini inşa etmeleri mümkün olabilir mi?
ABD’li ödüllü yazar Linda Howard’ın hem çarpıcı bir aşk hikâyesi hem de sürükleyici bir polisiye olan yapıtını elinizden bırakmak istemeyeceksiniz.

Yorum:
Bu kitabı Migros'tan 5 küsür TLye daha dün almıştım. Üstelik arka yazısını bile okumadan, sadece yazarına güvenerek. Bakın, bir gün içinde bitirdim işte. Kendimi durdurmam mümkün değildi. 

Linda Howard'ın daha önce Kara Melek(Death Angel) adlı kitabını okumuştum. Favori kitaplarım arasındadır. O zaman da iki günde bitirdiğimi hatırlıyorum. Hem gerilimi, hem eğlencesi hem de romantizmi yüksek bir kitaptı. Ölümcül Hata ise ondan çok çok daha eğlenceliydi. Çoğu zaman yüzümdeki o saçma sapan gülümsemeyle okudum. Başkarakterimiz Blair Mallory ve onun müthiş düşünceleri kitaba çok tatlı bir hava katmış. Erkek karakter Wyatt ise klasik aşk kitaplarının aksine ne çok yakışıklı ne de mükemmel. Yine de sevilecek bir ton özelliği olduğunu söylemeden geçemem. 


Blair, kendi hayatını kurmuş, spor salonu sahibi, boşanmış bir kadın olarak arz-ı endam ediyor. Kendisi tipik bir Güney Amerika kızı. Sarışın, renkli gözlü, fit vücutlu ve bir amigo kız. :D Birgün spor salonunda sürekli onu taklit eden bir kadın tarafından silahlı saldırıya uğruyor. Ya da o öyle düşünüyor diyelim. Olayın ardından yıllar önce bir süreliğine görüştüğü ancak daha sonra birden onu terkeden polis memuru Wyatt Bloodsworth'u -elbette olay yerinde- yeniden görüyor. Bu Blair için oldu
kça kötü çünkü ondan çok hoşlanmasına rağmen kendisini terk ettiği için Wyatt'tan nefret ediyor. 

İkilinin arasındaki sürekli tartışma hali hiçbir zaman sıkıcı bir hal almadan ilerledi kitapta. İlk başta kızımızın çabuk teslim olduğunu düşünsem de sonraları bunu çoktan unutmuş vaziyetteydim. Olayların çözüm kısmı beni çok da şaşkına uğratmamış olsa da bu kitaba kötü gözle bakmam imkansız. 

Tek günlük harika bir kaçamak olacak bu kitap. Eğer okuduğunuz türlerden sıkıldıysanız ve zekice, aynı zamanda da fazlasıyla eğlenceli bir şey okumak istiyorsanız: Buyurun Ölümcül Hata(To Die For) sizi kollarına çağırıyor. 

Linda Howard es geçmeye gelmez!


Puan: 4



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...