30 Ocak 2011 Pazar

Kitap Yorumu: Fısıltı - Becca Fitzpatrick




Yine kendimi tutamadım ve bir Young Adult kitabına daha vurdum kendimi. Aslında seviyorum ne yalan söyleyeyim. Bazıları çileden çıkarıyor ama bu kitaplardaki harika karakterleri gerçekten varmış gibi düşünmek, hissetmek insana huzur veriyor.

“Bütün sınıf arkadaşlarımın isimlerini biliyordum… biri hariç. Yeni öğrenci… Arkamdaki sırada, serinkanlı siyah gözleri karşıya sabitlenmiş bir hâlde kaykılmış oturuyordu…
Siyah gözleri beni âdeta delip geçiyordu. Dudaklarının kenarları yukarı doğru kıvrıldı. Kalbim bir an tekler gibi oldu ve o bir anlık duraksamada, kasvetli bir karanlık duygusunun bir gölge gibi üzerime örtüldüğünü hissettim. Bu duygunun kaybolması sadece bir an sürdü, ama ben hâlâ ona bakıyordum. Gülümsemesi dostça değildi, bela kelimesini heceleyen bir gülümsemeydi. Ve vaat doluydu.”


Diyor Nora tanıtım yazısında. Nora Grey. On altı yaşındaki, erkeklerle arası pek iyi olmayan lise öğrencisi. Babasını yakın bir zamanda kaybetmiş ve annesiyle birlikte Coldwater'a uzak bir çiftlik evinde yaşıyor. Arkadaşı Vee'yle canlanan sıradan bir hayatı var. Bundan sonraki cümleyi tahmin ediyorsunuz sanırım: Patch'le tanışana kadar. Patch Cipriano, Nora'nın yeni biyoloji partneri oluyor ve kızın hayatına aniden sızıveriyor. Simsiyah gözleri ve saçları, uzun, kaslı vücudu ve tüm yakışıklılığıyla Nora'yı büyülüyor. Kızımız Patch'in gizemli bir o kadar da karanlık kişiliğinden ürkse de ondan uzak kalamıyor ve bir şekilde yolları hep kesişiyor. Birkaç ürkütücü deneyimden sonra Patch'e olan korkusu ve ilgisi giderek artıyor. Kitabın içeriğiyle ilgili fazla detaya girmeyeceğim.

Kapak ve tanıtımdan da anlayacağınız gibi romanımız Düşmüş Melekleri konu alıyor. Klasik insan-doğaüstü varlık aşkı diyebilirsiniz. Ama ben kitabı farklı buldum ve çok sevdim. Öncelikle Patch'in kötü çocuk olmasının beni etkilediğini inkar edemem. (N'apayım kötü adam sevdamın önüne geçemiyorum) Bunun yanında okurken uzun zamandır bir kitabı okurken gülmediğimi fark ettim. Kitap bazı yerlerde beni gülümsetti, bazı yerlerde ise kahkaha attırdı. Son bölümler ise nefes kesecek kadar heyecanlıydı. Tüm bunlar için bile okunmaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kısa yorumum:

Eğlenceli, ürkütücü ve baştan çıkarıcı. -Darkshadow

Ve durun daha bitmedi... Serinin ikinci kitabı Crescendo da yolda ve yazar kısa bir süre önce üçüncü kitabın -Silence- olacağını Hush, Hush serisinin son kitabının bu olacağını açıkladı. Söylemeden geçmeyeyim; Türkiye'de uzun zamandır görmediğimiz ciltli kapakla yayınlandı ve insanı kendine hayran bırakacak kadar mükemmel duruyor.

Yeni bir yorumda görüşmek üzere...

Puan: 4


25 Ocak 2011 Salı

Kitap Yorumu: Azap - Lauren Kate


Vee Azap da bitti... İlk kitabı "Düşüş"e nazaran çok daha güzeldi. Ama hala aklımda o kadar soru işareti var ki ne zaman çözülecekler bilemiyorum.

Kapak tasarımı her zamanki gibi harika. Bu seriye gotik kapakları çekmişti beni zaten. İçeriğe gelecek olursak; her şeyden habersiz kızımız Luce erkek arkadaşı Daniel'ın ısrarlarıyla yeni bir okula gönderiliyor. Shoreline adlı bu yeni okulu Sword&Cross'tan tamamen farklı. Daha modern, daha lüks ve daha insancıl. Luce çok geçmeden okulda Nefilim denilen insan ve melek karışımı öğrencilerin olduğunu öğreniyor. Ve hala Daniel'ın ona olanları anlatmamasına içerlemeye devam ediyor. Okuldaki yeni arkadaşlar Shelby, Miles, Dawn, Jasmine'le iyice kaynaşıyorlar. Bu arada gelmeyeceğini söylemesine rağmen Daniel arada bir uğrayıp Luce'un iyice kafasını karıştırıyor. Ve bu arada ilk kavgalarını da ediyorlar. Okulda Luce, gölgeler hakkında birçok şey öğreniyor. Aslında duyurucu oldukları ve ona geçmiş yaşamından sahneler izletebilecekleri gibi...

Duyurucuları yönlendirmeyi öğrendiğinde geçmiş hayatı ile ilgili küçük bilgilere erişiyor. Ve Cam'in onu kurtardığı başka bir gün de peşinde Sürgün adı verilen meleğimsi yaratıklar olduğunu anlıyor. Ve Daniel'la yaşadığı karmaşa sürerken karizmatik nefilim arkadaşı Miles'dan da hoşlandığını fark ediyor.

Konunun eşsiz olduğu aşikar ama daha önce de belirttiğim gibi gerçekleri Luce'la birlikte keşfettiğimiz için kimi zaman çileden çıkarıyor. Örneğim; Cam ve Daniel'ın neden ittifak yaptığını kitabın sonunda öğreniyoruz. Ve kitap gerçekten şaşırtıcı bitiyor. Ayrıca serinin kitaplarının bu kadar uzak aralarla çıkması bir önceki kitabı tekrardan okuma fırsatı bulamayanlar için çok kötü. Okurken anladım ki unuttuğum çok yer varmış. Üçüncü kitabın Kasım 2011'de yurtdışında çıkacağı düşünülürse yine aynı şeyi yaşayacağız gibi geliyor.

Bu arada serinin üçüncü kitabı Passion yani "Tutku"nun kapağı da geçtiğimiz günlerde belli oldu.


Puan:


23 Ocak 2011 Pazar

Neler geliyor neler...

Son zamanlarda yayınevleri atağa geçti. Özellikle 2011le birlikte yayın programları da yavaş yavaş açıklanmaya başladı. Türk okuyucusuna yeni ulaşan türlerden Paranormal Romance ağırlıkta görünüyor. Biraz aradan ayıkladım ve öne çıkanları belirledim. Buyurunuz:





  
The Replacement - Brenna Yovanoff

Kitap fantastik olaylar çevresinde dönüyor. Mackie Doyle isminde bir genç kendi hakkında olağanüstü gerçekleri öğrenmeye başlıyor ve geçmişiyle yüzleşiyor. Ürperti'nin yazarı Maggie Stiefvater'ın çok beğendiği bu kitap mart sonu raflardaki yerini alacak.




Unearthly - Cynthia Hand

Genç kesime hitap eden bu kitap, yarı-insan yarı-melek Clara'nın yaşamını konu ediniyor. Meleklerin, özellikle de düşmüş meleklerin, çokça öne çıktığı bu günlerde iyi bir seçenek olabilir. Unearthly yurtdışında satışa çıktığı andan itibaren en çok okunanlar arasına girmeyi başardı.


I am Number Four - Pittacus Lore

I am number four'un film hakları çoktan satın alındı ve önümüzdeki aylarda vizyona girmesi bekleniyor. Kitabın içeriğine gelecek olursak; daha çok bilim-kurgu özelliği gösteriyor ve yabancı bir gezegenden dünyaya gelmiş gençlerin teker teker avlanmalarını ve bundan kurtulma çabalarını anlatıyor.


Ash - Malinda Lo

Yazarın Cindrella masalından yola çıkarak yazdığı Ash melek, vampir ya da kurtadamlardan sıkılanları perilerin dünyasına götürüyor. Ash isimli bir kız üvey annesinin elinde işkence görürken kendini masallardaki gibi bir dünyanın içinde buluyor.


White Cat - Holly Black

Curse Workers serisinin ilk kitabı White Cat'ta insanlara dokunduklarında zihinlerindeki her şeyi değiştirebilen insanlar ele alınıyor. Toplumdan dışlanmış bu insanlar arasında Cassel adlı bir genç tek yeteneksiz ve masum kişi gibi görünse de onun da sırları ve öğreneceği gerçekler var.



Şimdilik bu kadar. Devam edecek...

22 Ocak 2011 Cumartesi

Ne okuyorum, ne okuyacağım?

Çok çok yakın bir zamanda okuyup da incelemesini yapmayı düşündüğüm kitaplar şöyle sıralanıyor:

Okumaktayım: Azap (Düşüş #2) - Lauren Kate




Sıradakiler:

                                 Fısıltı (Hush Hush #1) - Becca Fitzpatrick                                 


Siyah (Çember #1) -Ted Dekker


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...